Påskafton

Min lilla plutt mådde inte så bra i morse, så jag sov inte så bra för vaknar av minsta lilla när jag vet att Trix inte mår helt bra i magen. Så det blev en lugn och slö morgon med att bara gå ut en liten sväng så pojkarna fick kissat och sen mysa i sängen igen. Bestämde mig för att stanna en dag till, nu när vi har tillgång till värme och för att plutten inte mår så bra.

Till slut gick jag upp och fixade till mig och lät pojkarna få komma ut en liten runda igen. Sen fixade jag lite mat och käkade. Vädret har varit betydligt bättre denna morgon och förmiddag, solen lyser och det blåser inte så mycket, kan till och med ha dörren öppen.

Satt mig och pluggade medans Trix myste i sängen och Sammy är ute och kollar läget på engelsmannen som tvättar sin husbil och en annan som fyller på vatten och allt annat han kan se och när han sen är nöjd kommer han in hoppandes.

Senare på sen eftermiddagen tog vi en lugn promenad när jag märkte att Trix mådde bättre och var piggare och ville busa med Sammy. Hyfsat skönt väder, solen lös men dock kallt i vinden, men bättre än igår. Tillbaka i bilen körde jag träning med Sammy för han behövde stimuleras lite mer och få tänka, men väldigt duktig va han fast där var två som spelade fotboll en liten bit ifrån. Sammy är nämligen helt tosig i bollar/fotbollar, har aldrig själv använt mig av bollar men är väl en grej han tycker är super skoj.

Sen ringde pappa mig och med i telefonen fanns min farmor, pappas syster och hennes man. Det är idag vi brukar fira påsk, så det var väldigt roligt att få prata med dem. Påsken är inte jätte stor men vi firar ändå lite grann och känns ändå lite tråkigt att inte vara med...

Under tiden jag har varit ute på min resa har jag missat julen, min-, lillebrors- och pappas födelsedag (pappa fyllde jämnt) och nu påsken. Kanske missar farmors födelsedag men dock kommer hon inte firas förrän i Juni tillsammans med min faster och hennes man då de fyller år så det kommer jag kunna vara med på, i alla fall en stund för det krockar med min väns examensfest. Har inte trott att det skulle göra något att vara iväg under dessa tider för har ju varit med alla andra år, men när man väl inte är där då inser man att man ändå saknar det och att det är lite speciella dagar man har med familjen.

Mer plugg blev det sen och pojkarna låg och vilade under tiden. Gjorde så pass mycket så jag gjorde första provet, så kände mig ändå nöjd med det. Fixade lite mat och åt, sen bestämde jag mig faktiskt för att titta på en film. Är ju sista dagen i månaden plus att det är även sista dagen för detta abonnemanget och sen även att jag har ström plus att det är självaste påskafton och till och med lördag, så kände att det kan jag vara värd. Är första gången under min resa som jag då har tittat film och antagligen den enda med.

Kröp ner med pojkarna i sängen och lill plutten som verkar må bättre nu låg och sov gott på mina ben och Sammy låg sidan om mig med benen i vädret så som de är experter på och det ser så otroligt avslappnat ut. Super mysig kväll blev det, två små ljus tända och värme fläkten är igång, dock inte på så hög värme som jag hade igår, är mildare idag och det är skönt.

Efter att filmen var slut så gick vi ut så pojkarna fick kissat en sista gång här. Kröp ner i sängen och tänkte kolla en film till, dock var den seg på att ladda...

Så får se om den lyckas komma igång, annars är det inte hela världen för fick se en i alla fall. Myser med pojkarna och förhoppningsvis kommer vi alla tre sova gott i natt. 
 
(Förlåt!! Har helt missat bilder idag... Så fick bli en gammal bild på mina myspysare och det är dem än idag och kommer nog alltid att vara, men det älskar jag!). 
 

Långfredag

Regnat och blåst som bara den i natt och tur att vi hade klätt på oss lite varmt för det behövdes. När vi vaknade var det lite lugnare och vi myste en stund i sängen innan vi gick upp. Ut och kissa, riktigt kyligt i vinden så idag får det bli mer kläder på än vad vi hade igår.

In och byta om och på med mössa och vantar för min del och tröjor på pojkarna och sen gick vi ut för en promenad. När vi började gå runt fortet och hade kommit en liten bit, då såg jag att dem kom med fåren åt vårt håll så vände och gick tillbaka och fortsatte runt fortet på andra hållet. Blev en lång och härlig promenad och när vi kom runt, då gick vi in i byn och bort till keramik butiken för pappa frågade om det var okej att jag kunde kanske köpa med några skålar till honom.

Där var öppet som tur var i butiken, var nämligen osäker på hur dem har det nu under påskhelgen. När jag kom in i butiken och sa hej, mannen blev så glad och hälsade väldigt glatt, kanske inte konstigt när jag hade handlat en del igår av dem. In och började kolla runt och fota som jag sedan skickade till pappa så han kunde få välja. Så efter ett tag där inne, så hade vi bestämt oss, så betalade och tackade och gick därifrån. De är verkligen jätte gulliga där inne och att jag får ta med hundarna in. Mannen fråga även om jag kom ifrån Sverige eller Norge, han hade ändå lärt sig att förstå typ själva melodin i språken då det säkerligen kommer mycket turister hit och svenska och norska är ju ändå ganska likt. Väldigt skoj faktiskt, fast att han inte kan prata annat är portugisiska, men det gjorde inget för vi förstod varandra ändå och har lärt mig en hel del ord så förstår vad han menar.

Promenerade tillbaka till bilen där jag packade in skålarna och fatet bland mitt så det ligger bra och skyddat. Sen blev det frukost och gjorde lite te för att försöka att värma upp mig lite. Pojkarna la sig och myste ner sig i sängen och sen ringde pappa en sväng. Sen hörde jag hur Trix började "smaska" och han precis tänka att undra om han behöver spy och mycket riktigt började han "hulka" som djur gör innan det kommer, så han lyfta ner honom från sängen och ner på golvet så det kom på golvet där vi går in och ut, lättare att städa upp det då. Varför han spyde är för att han går och äter en massa får bajs när vi är ute och promenerar. Försöker ju få dem att inte göra det, men är inte det lättaste när där ligger bajs överallt. Får se om han nu har lärt sig det, att inte gå runt och försöka leta upp det, men antagligen inte. Min lilla plutt, tycker alltid så synd om dem när de inte mår hundra bra, då blir det mys och lite pussar på huvudet. 
Drog upp gardinen för fönstret och drog bort gardinen från dörren så solen kunde titta in, får passa på att försöka värma upp i bilen så mycket man kan. Trix somnade gott i solen. Är ett mysigt ställe vi står på, men fy bubblan vad kallt det är här. Ska ha mitt slutprov ikväll, ja ni läste rätt... Min kurs slutade förra veckan men hon hade inga lediga tider mer än idag, långfredag, påskhelg, klockan kvart över sex. Ibland undrar jag hur lärarna tänker, att de inte kan anpassa från hur många elever de har med tider. Firar inte hon påsk lixom? Nu är det ju inte hela världen för mig, för jag kommer ändå sitta här i min bil ikväll, då här inte kommer vara så mycket öppet och här är inte jätte stort. Plus att jag tänkte jag stannar till imorgon i alla fall för vet att jag har täckning plus att jag har ström så kan ladda upp datorn helt igen här. Men imorgon kör vi nog vidare kanske om vädret inte blir bättre, för den här kylan är inte rolig. Dock har här varit soligt och molnigt, lite regn kom när jag åt frukost, men annars har det varit bra. Hade planer på att kanske stanna till söndag, så jag kan få gjort lite med plugget, för min nya kurs startade i måndags och hade varit skönt att få gjort undan lite så man har tid att fara runt lite sen när vi kör vidare, så får se imorgon vad jag känner för. 
Pluggade lite till slut provet, kallt och jävligt så gjorde ihop lite mat till mig och hoppas jag kan bli lite varm med varm mat. Började regna och som kommer lite till och från och vinden är ännu kvar och blåser upp mer när regnet kommer. Värst av allt är mina kalla fötter, men men. Det har varit betydligt kallare här i Almeida än de andra ställena runt omkring, visst nu är jag längre upp men det är bättre väder i Frankrike sägs det. 

När maten nästan var klar då började spö regna, så satt kvar där framme i bilen och käkade för ville inte gå ut när det va spö i backen. Tillslut kom pojkarna fram för jag sa att det gick bra, vill inte ha fram dem när jag står och lagar mat, men Trix hade stått och gnällt ett tag, så de fick komma fram och båda kom gladeligen fram hoppandes och ville båda gärna sitta i knäet, mys pysarna.

Till slut lugnade regnet sig så hoppade bak i bilen igen. Mer plugg och det var kallt som sören och då slog det mig, men jag har ju min värme fläkt och har tillgång till ström, att jag inte tänkt på detta innan, så korkat. Men har ju inte använt mig av fläkten på väldigt väldigt länge så hade glömt att jag hade den, haha.

Så ut och hämta fläkten där bak och koppla in den och på med full värme och hoppas att slippa frysa. Tid för provet och det gick faktiskt över förväntan, så det var väldigt skönt. Efteråt satt jag mig och kollade efter jobb och det blev några timmar som sprang iväg där. Blev kallare under kvällen så fick flytta fläkten närmare och ställa den nere på golvet så mina fötter fick lite värme, all värme går ju tyvärr upp så det är fortfarande väldigt kallt längst ner på golvet när jag ställer fläkten på typ bänk nivå.

Tur att det blev en rejäl runda innan lunch, för det har regnat ganska bra till och från idag och är som sagt väldigt kyligt, så ingen av oss vill precis gå ut.
Blev ett jäkla tjat om denna kylan idag, men har ju varit ifrån den ett tag som har varit väldigt skönt och nu när det blev en sådan skillnad så blir det riktigt kallt när man bor i en bil som vi gör. I detta fallet längtar man till ett varmt hem! 
Fram i bilen och försöka täppa igen springa i fönstret för har det lite nere så sladden kan komma in så jag har el. Tog en handduk och lyckades ganska bra faktiskt. Ut med hundarna väldigt snabbt så de fick kissat och Trix är så söt och bara springer till dörren och nästan små hoppar för han vill in fast att han har tröja på sig. Nu är jag ändå glad att jag har en liten full proppad bil, för det stoppar ändå kylan lite med alla saker och gardiner. Fixade med fläkten så den står i ett bra läge och förhoppningsvis kan hålla bakre delen av bilen lite varm under natten. Jag undrar hur kallt det egentligen är, för det känns som det dragit sig ner mot nollan... 

Ja, detta var vår långfredag, inte precis den roligaste, men har ändå varit helt okej. 

Jag är helt omöjlig

Jag har insett att jag är en "orolig själ" om man nu kan kalla det så, kanske finns ett bättre ord. Jag känner att jag nästan aldrig är hundra procent nöjd och jag ska säga att det faktiskt är lite jobbigt. Att jag blir uttråkad ganska fort och vill göra något nytt.

Efter studenten flyttade jag upp till Dalarna, ja Dalarna av alla platser i Sveriges land, haha. Insåg när jag bodde där uppe hur otroligt bortskämda vi är i Nordvästra Skåne, vi har allt och vi har nära till så otroligt mycket.

Flyttade tillbaka och fick min lilla etta i Ängelholm där jag bodde i hela fem år. De första tre åren var suveräna, hade så skoj, träffade många nya vänner men hade även så klart kvar mina gamla trogna vänner och vi hade så skoj allihop och hittade på många roligheter.

Har jobbat och började till slut plugga och hoppades på att jag skulle hitta något som jag verkligen ville göra i framtiden. De sista två åren i lägenheten började jag känna mig uttråkad och kände att jag måste göra något nytt. Det sista året i lägenheten blev väldigt bra, jag fick mina två underbara pojkar, träffade nya vänner och hade det ganska bra. Dock under tiden kände jag att något måste hända, jag kan inte bara sitta här och låta tiden gå.

Till slut började planen skapas för denna resa och det har varit en helt otrolig resa och jag har ännu lite kvar innan jag återvänder till Sverige igen. Det har dock inte bara varit "guld och gröna skogar", det har varit kallt, trångt och jobbigt många gånger. Men detta är även en prövning med vad man pallar och klarar av och en väldigt bra sådan. För nu när jag är iväg, helt galet att jag tänker så här, men då kan jag ändå längta hem lite i mellan åt. Detta öppnar upp mina ögon och inser hur bra jag egentligen hade det, med ett boende som jag kan stå rakt upp i, ett kök, ett badrum, ett varmt hem. Dock hade jag inte fått sett allt som jag har fått göra, uppleva nya saker, lära mig nya grejer och träffa så mycket nya människor.

Något som jag har insett är att jag måste försöka hitta mitt "rätta" hem, som jag kan känna att här vill jag bo i många år. Få en fast punkt och den vill jag ha i Sverige i alla fall, det är jag säker på. Sen är det bara att klura ut vad jag verkligen vill jobba med, för just det, det är en väldigt bra fråga, för jag har absolut ingen aning om vad jag vill göra. Det jag vet är att jag älskar att spendera min tid och mina dagar med mina pojkar och det hade varit drömmen att få fortsätta göra det. Så det perfekta jobbet hade varit där jag kunde få ta med mig dem eller ett jobb som jag kunde gjort hemifrån, det hade varit suveränt.

Ett dröm boende hade varit att få bo på markplan, en tvåa med allt man behöver, en liten uteplats och en liten gräsmatta, för det hade varit perfekt att ha med tanke på pojkarna och jag själv hade gillat det väldigt. Att hitta något sådant, då lär jag få leta utanför städerna och det är inte hela världen. Sen något som jag älskar är Ängelholms natur, den är bara helt fantastisk med många valmöjligheter, så på ett sätt hade det varit perfekt att haft nära till den. Sen ett annat dröm boende är att få bo i Helsingborg, en lite större stad, nya människor och kanske nya möjligheter. Hade velat ha ett större boende än vad jag hade förut, att ha möjligheten att kunna bjuda hem vännerna på middag och att vi alla kan sitta ordentligt runt ett större bord. Fast efter denna resan hade jag kunnat nöja mig med en liten etta igen, för det hade varit rena lyxen jämfört med att bo i bilen, haha. Helt omöjlig? Ja jag vet...

Så vad är då slutsatsen med allt det här? Det vet jag knappt... jag hoppas bara att jag till slut kan hitta lite frid i min själ, lugn och ro, ett boende jag och mina pojkar kommer trivas i och ett arbete som jag kommer älska. 
 
(Några äldre bilder från i somras).