Hej igen Portugal

Har regnat till och från hela natten och det var grått i morse när vi vaknade. Ingen brådska upp först för vi låg och myste, men sen kollade jag klockan och kände oj har jag sovit så länge, nu får vi upp och hoppa. På med kläder och ut på morgon promenad i parken och vi gick bort till rasthagen där pojkarna fick springa runt och busa av sig. Gick tillbaka och vi var nog ute i typ trekvart så perfekt att de fått en lite längre morgon runda nu när vi ska köra vidare, dock inte så långt. Bytade jacka för det små regnade lite så min fleecejacka va lite små blöt efter promenaden och torkade av pojkarna och satt på deras tröjor för vi gick ner och käkade frukost.
(Den stora rastgården).
(Agility delen som också är ganska stor, dock typ bara en fjärdedel av hela rasthagen). 
(Underbart att bara kunna säga till pojkarna att sätta sig på filten och släppa kopplena och sen att de blir där, fast där är andra hundar, dem lär sig. Otroligt stolt!). 

Tillbaka i bilen packade vi ihop oss och när jag startade bilen såg vad bilens klocka stod på och insåg då att visst ja, det har ju gått över till sommartid. Körde sedan vidare och in till Portugal och kom fram till Elvas. Gillar att köra in i Portugal för allt blir mer grönare och det är så underbart. Nu är det bara frågan om Portugal är en timme före eller efter, tror det var före men får kolla upp det, haha.
Framme vid parkeringen fixade jag till i bilen och lyssnade på två olika program som jag fått tips från min lärare, så tänkte att det ska jag göra för det kan vara intressant plus att hon kanske frågar på slutprovet om jag lyssnat på dem och hade varit pinsamt att säga nej. Så där gick nästan två timmar till att lyssna på dem. Den första var riktigt intressant men den andra var sådär. 

Fixade till lite lunch som snarare blev eftermiddags middag och kände att det inte är någon brådska idag då säkert allt är stängt i med att det är söndag, så tar staden imorgon. Pojkarna strosade runt här utanför under tiden jag åt. Ena sekund känns det som man kan ta på sig short och sitter i linne, nästa är det fleecen på som gäller och man är glad att man inte hann byta byxor, så pass skillnad är det när solen är framme och när den går i moln och så gör den hela tiden så det är på och av...

Blev lite träning med pojkarna och efter det blev det lite te. Kollade upp tiden och Portugal är en timme efter svensk tid. Så Sverige och Spanien har samma tid och Portugal och England har samma tid. Sen kände jag att nä nu bytar jag om och det var nog tur för solen var framme nästan hela tiden så blev shorts på. Kan bli lite svalt i vinden, men när man sitter i dörröppningen så är det nästan perfekt. Så Vi bara njöt under eftermiddagen och kvällen av att ha sol.
Kom en spansk familj med husbil och pappan och sonen kom fram och hälsade, pojken ville gärna hälsa på hundarna. Är nog det första trevliga spanska familjen jag har stött på nu det senaste, alla andra tror att de är så mycket bättre än alla oss andra som reser runt med husbil eller något liknande. Sen kom även dottern och mamman fram och hälsade. Hundarna är så duktiga med barn, Trix är väldigt försiktig och går inte gärna fram till vem som helst men tyckte nog tjejen var lugn och bra så han var väldigt nyfiken på henne, medan Sammy går gladeligen fram till alla. 

Fast klockan är halv sju svensk tid så värmer solen väldigt bra och är skönt att sitta i shorts och linne. Ska man däremot ut och promenera, då behöver man ha mer på sig för vinden är kylig, men att kunna sitta lite i lä gör väldigt mycket.

Bytade om och vi tog en kvällspromenad i det underbara vädret och solen lös fortfarande och klockan var tjugo i åtta. Gick över vägen och där hade vi en härlig natur där pojkarna kunde springa lösa och oj va de sprang. Så roligt för dem och även för mig att se att de kan få springa och är så glada. Det gick upp och ner under promenaden och de fick kämpa på bra under turen och då var vi bara ute i en halvtimme för sen var de trötta och kände att det fick räcka nu när de inte är vana att springa på det viset.
Tillbaka i bilen tog det inte lång stund innan de kom till ro i bilen, trötta och nöjda. Jag satt mig med lite te och några kex till det och kände att jag också var lite trött. 

Blev en underbar dag med först en härlig promenad i gråa Spanien och sen komma över till Portugal och solen och bara få njuta under eftermiddagen och kvällen. Sen slutade det med en ännu mer underbar promenad i solen och det är till och med lite varmare här. Nu kommer vi nog sova gott i natt.

Kommentera här: