Höst/Avskedsmiddag

I lördags hade vi höstmiddag hos pappa med familjen, blev även lite avskedsmiddag för mig med. 
 
 
 
 
Min familj älskar julen, pappa och hans syster tävlar om vem som köpt den första julklappen och de är verkligen som barn på jul, exalterade och förväntasfulla. Det första pappa frågade när jag berättade om mina planer med Spanien och Europa, det var; kommer du hem till jul? (Ja man kan ju inte låta bli att skratta då och det värsta är att jag hade slått vad med farmor om precis detta, känner jag pappa väl tro? Haha). 
 
Så pappa hade fixat fram lite jultema, i med att jag inte är hemma till jul så blev det lite "firande" för mig nu. Han hade fixat fram en liten prydnadsgran, skummtomtar och julmust (ja julmust, det fanns tydligen redan nu att köpa på Maxi).  
 
 
 
Min faster och hennes man hade skrivit ihop ett fint kort till mig och gjort ett nödkit med bra saker att ha med sig. Farmor hade så klart också gått på jultemat och gav mig en förtidig julklapp. 
 
Min familj är underbar, varje gång vi ses allihop så håller vi på att dö av skratt
och värst är farmor, när hon väl börjar skratta, då är det kört! Är inte heller lätt 
att hålla sig för skratt när min faster sätter igång, ibland undrar man hur hon
kommer på allt och så snabbt.  
 
Blev en härlig eftermiddag och kväll med god mat. 
 
 
 

Min bakgrund

Ja vart ska jag börja… Efter studenten va jag trött på allt i Skåne och ville bara lämna det och fara iväg någonstans. Så blev det, när jag var 19 år så tog jag mitt pick och pack och flyttade upp till Dalarna. En otroligt bra erfarenhet och är väldigt glad för att jag gjorde det.

Under tiden jag bodde där uppe så insåg jag hur bra vi egentligen har det i Skåne. Fick hemlängtan till havet, familj och vänner och begav mig tillbaka i slutet på sommaren 2012. Så i fem år har jag bott i min lägenhet och har trivts väldigt bra och jag har haft några riktigt roliga år med vännerna.

Vi har blivit äldre och många som skaffat sambo, köpt lägenhet/radhus/hus, förlovat/gift sig och börjat bilda familj. Verkligen super roligt, men alla har ju fullt upp i sina liv med skola/jobb och sen allt det andra runt omkring. Jag har även några vänner (dock inte så många längre) som verkligen lever studentlivet med fest och partyn.

Här bor jag i min lilla etta och jag känner att jag står lite där mitt i mellan de två liv som de andra lever. Känner att det började redan lite förra hösten, men framförallt så känns det som allt har förändrats sen nyår.

Jag är en gammal häst tjej som har haft häst i många år och varit ute och tävlat mycket. Har även haft hund innan, både schäfer och rottweiler, så jag är en riktig djur och natur tjej i grund och botten. Längtan efter hund igen har varit stor i många år, så förra hösten så hämtade jag hem min underbara och söta valp Sammy (den gul/vita). Känslan av att nästan alltid känna mig ensam som jag gjorde innan, den känslan försvann. Tänk så mycket en hund kan göra för än! Sex veckor senare hämtade vi hem en ”lillebror” till Sammy, lilla bedårande Trix (den tre färgade). Det va inte riktigt meningen att jag skulle ha två hundar, men det blev så, haha. Ångrar inte det överhuvudtaget, är nästan lättare att ha två, speciellt i denna rasen (dansk/svensk gårdshund) för de älskar att vara fler i en flock, då trivs de som bäst. Sammy och Trix är som ”Bill och Bull”, så tajta och verkligen som bröder, de är aldrig ensamma och de har så roligt ihop! 

 

Jag tycker livet är lite små tråkigt och har känt lite så sen i våras, fast jag har underbara vänner och har lärt känna nya fina människor, så har jag känt att jag måste göra något annat. En dröm som jag har haft fram och tillbaka i några år började ta liv igen i våras, drömmen att få bo utomlands i värmen. Planer började smidas och mycket som skulle kollas upp, men det va nästan först i slutet på juli/början på augusti som jag verkligen bestämde mig.

Så i slutet på augusti sa jag upp min lägenhet och i september köpte jag mig en större bil som jag nu håller på att inreda som jag sedan ska bo i. Så i början av december kommer jag och mina pojkar, tillsammans med min vän Marika och hennes två hundar som också ska inreda sin nya bil, att bege oss ut i Europa. Tanken är att åka runt fram till sommaren och få se lite mer av länderna i Europa och få upptäcka Spanien lite mer. Beroende på hur jag trivs, så kanske jag kommer stanna i Spanien, skulle jag inte trivas eller längta för mycket hem, då beger jag mig mot Sverige igen. Får se vad som sker och det känns otroligt spännande att få ge sig ut på nya äventyr och inte riktigt veta vart jag kommer hamna.